Kolesarstvo Kolesarstvo Kolesarstvo Kolesarstvo Kolesarstvo

AKCIJA

TRENUTNO NI AKCIJ

28,00 € po osebi/noč turistična ksskttititigmjkllč

Nočitev, zajtrk,

1x celodnevna kopalna

karta za Terme 3000 in

turistična taksa

28,00 € po osebi/noč 

Nočitev, zajtrk,

1x celodnevna kopalna

karta za Terme 3000 in

turistična taksa

28,00 € po osebi/noč 

Nočitev, zajtrk,

1x celodnevna kopalna

karta za Terme 3000 in

turistična taksa

           

Več Rezerviraj

OSTALA PONUDBA

PREKMURJE – DEŽELA ZA KOLESARJE

 

V ta najmanj odkriti konec Slovenije, se splača odpraviti poleti že zaradi številnih prireditev, na katerih lahko spoznate bogato ljudsko izročilo, ljudske obrti in seveda kulinariko.

 

Podajte se s kolesom po Goričkem in si oglejte grajsko poslopje s 365 sobami, številne vrelce mineralne vode, stare »cimprane« hiše in druge znamenitosti, pri katerih pridejo na vrsto tudi trebušne brbončice.

 

Ne izpustite sveta ob Muri z mlini, peljite se na prleško stran z brodom, oglejte si njene naravne posebnosti (stare opuščene mrtve rokave, mrtvice), obiščite katero izmed številnih poletnih prireditev.

 

  • Nudimo možnost izposoje koles
  • Shranjevanje koles
  • Umivanje koles
  • Informacije o kolesarskih poteh in brošurah
  • Vodeni kolesarski izleti

 

MORAVSKE TOPLICE – RAJ ZA KOLESARJENJE

 

Na voljo so vam številne izdelane kolesarske poti s podrobnimi razlagami in vodniki:

 

NEMAN ČASA PA NEJ VOLEJ


 

Moravske Toplice - Tešanovci - Moravske Toplice

Ravninska in varna pot je speljana okrog Term 3000 po predelu Čreta.

 

Na poti boste srečali tudi tipičen panonski vodnjak »čiga«, ob katerem lahko podoživite del preteklosti. Pot poteka po kolesarski stezi in lokalnih poteh.

 

Primerna je za priložnostne kolesarje, družine ali nordijsko hojo.

 

K ŠTRKON NA OBISK


 

Moravske Toplice - Noršinci - Martjanci - Moravske Toplice

Spoznajte življenje na zasanjani ravnici, obdelana polja panonske ravnice in tipične obcestne vasice.

 

V Martjancih lahko v bližini cerkve sv. Martina občudujete staro štorkljino gnezdo, ki je nudilo zavetje že številnim pernatim generacijam. Z malo sreče boste priča prvim letalskim podvigom štorkljinega naraščaja.

 

Vozili se boste po lokalnih poteh, delno po kolesarski stezi. Pot je ravninska in varna, primerna za priložnostne kolesarje, družine ali nordijsko hojo.

 

K PLEČNIKOVOJ GOLOBICI


 

Moravske Toplice - Tešanovci - Bogojina - Ivanci - Mlajtinci - Moravske Toplice

Ravninska pot vas skozi tipično panonsko vas Tešanovci popelje do znamenite "bele golobice" - Plečnikove cerkve v Bogojini.

 

Arhitekt Plečnik si je svojo mojstrovino zamislil kot združitev vere in narodnega bogastva. Priporočamo tudi vzpon do bližnjega razglednega stolpa s pogledom na okoliške vinograde in ravninsko Ravensko.

 

Pot je ravninska z rahlimi vzponi in delno poteka po kolesarski stezi. Primerna je za priložnostne kolesarje in družine.

 

POUT SVETOVNOGA REKORDA


 

Moravske Toplice - Tešanovci - Bogojina - Ivanci - Mlajtinci - Noršinci - Martjanci - Moravske Toplice. Podoživite podvig ! Ultra kolesar Jure Robič je leta 2004 na tej progi postavil svetovni rekord v 24-urnem kronometru.

 

Podoživite podvig! Ultra kolesar Jure Robič (Jesenice, SLO), večkratni zmagovalec Dirke čez Ameriko (RAAM), je leta 2004 na tej progi postavil svetovni rekord v 24-urnem kronometru. V krožni vožnji brez počitka je premagal 840 km!

 

Pot je ravninska in primerna za priložnostne kolesarje, pa tudi za tiste, ki bi ga želeli posnemati

 

ZACUMPRALA SI ME


 

Moravske Toplice - Mlajtinci - Ivanci - Bogojina - Filovci - Strehovci - Dobrovnik Bukovniško jezero - Bukovnica - Bogojina - Tešanovci - Moravske Toplice

Podajte se na pot, ki bo v vas prebudila nostalgijo in vas popeljala v magični svet energij.

 

V Filovcih vas bodo očarale stare cimprane hiše pri lončarstvu Bojnec. Naj vas očara znamenito Bukovniško jezero. V preteklosti je pritegnilo tudi viteze iz reda templarjev, ki so bili znani alkimisti. Ob jezeri v bližini kapelice sv. Vida se razprostirajo bioenergijske točke. Poskusite vodo iz Vidovega izvira, ki po izročilu povrne tudi vid.

 

Pot je pretežno ravninska z enim vzponom in 2 km dolgim makadamskim odsekom.

 

PO BREGAJ


 

Moravske Toplice - Martjanci - Sebeborci - Andrejci - Zgornji Moravci - Moravske Toplice

Spoznajte del Krajinskega parka Goričko in videli boste, da Prekmurje ni samo ravnica.

 

Goričko je naravnost idealno za raziskovanje na kolesu, saj je malo prometno, originalno, ne prestrmo in ravno prav obljudeno. Majhne kmetije ohranjajo pogled na svet, ki počasi izginja. Čudoviti, s soncem obsijani griči vam bodo napolnili srce. Ob poti si lahko ogledate cerkev sv. Martina v Martjancih s freskami Janeza Akvile. Ob poti lahko poskusite tudi pravo domačo šunko in druge dobrote.

 

Na poti je daljši položnejši vzpon. Pot je primerna za vse, ki iščejo mir in neprometne ceste.

 

ROMANTIKI NAPROUTI


 

Moravske Toplice - Zgornji Moravci - Fokovci - Vučja Gomila - Tešanovci - Moravske Toplice

 

Želite hitro do vinorodnih gričev ? Kmalu za krožiščem vas čaka Krajinski park Goričko s svojimi lepotami. Zaradi razgibanega terena je to pot za ljubitelje narave in sanjskih razgledov. Na vzponu ne manjka turističnih ponudnikov, ki vas bodo sprejeli z veseljem. Vaš trud bo tisočkrat poplačan

 

Pot je dokaj razgibana in je primerna za tiste, ki si želijo kolesarjenja po mirnih neprometnih cestah.

 

ROTUNDA


Moravske Toplice - Tešanovci - Vučja Gomila - Selo - Prosenjakovci - Pordašinci - Motvarjevci - Bukovnica - Bogojina - Tešanovci - Moravske Toplice

 

Pot je pravi biser. Nekoliko težja, pa vendar še vedno dostopna tudi priložnostnim kolesarjem. Vso pot boste deležni čudovitih razgledov. Po vzponu na Vučjo Gomilo, vas čaka spust do romantične rotunde v Selu z bogato senco starega kostanja.

 

Izgradnja rotunde sv. Nikolaja, okrogle romanske cerkvice iz prve polovice 13. stoletja, so sprva pripisovali skrivnostnim templarjem. Kasneje se je izkazalo, da so jo zgradili križniki. Na vse željne novih odkritij čaka razvalina dvorca Matzenau iz 19. stoletja v Prosenjakovcih.

 

SLADKA POUT


 

Moravske Toplice - Martjanci - Sebeborci - Ivanovci - Kančevci - Ratkovci - Lončarovci - Ivanjševci - Berkovci - Prosenjakovci - Motvarjevci - Bukovnica - Bogojina - Tešanovci - Moravske Toplice

 

Najtežja, vendar tudi najslajša pot. Nastala je na pobudo domiselnih posameznikov ob poti. Predstavila vam bo imenitne rokodelce, ki v svoje sladke izdelke vlagajo veliko ljubezni in ohranjajo tukajšnjo dediščino. Poskusite sladke izdelke medičarstva Celec v Ratkovcih, oglejte si Kozicov čebelnjak in čebelarjevo zbirko v Ivanjševcih.

 

Vrnite se v zgodovino naših dedov v Časarovem mlinu v Berkovcih. Ob poti je več objektov kulturne dediščine, vrednih ogleda. Pot je precej razgibana in primerna za kolesarje, ki imajo več moči in si vzamejo dovolj časa.

 

IDEMO NA VOGRSKO


 

Moravske Toplice - Zgornji Moravci - Prosenjakovci - Magyarszombatfa (H) - Gödörháza (H) - Velemér (H) - Szentgyörgyvölgy (H) - Nemesnép (H) - Kobilje - Motvarjevci - Bukovnica - Bogojina - Tešanovci - Moravske Toplice

 

Pot je najdaljša od vseh, vendar jo toplo priporočamo, saj vas popelje tudi k sosedom. Madžarske obmejne vasice se kljub bližini precej razlikujejo od naših. Čas v njih teče še nekoliko počasneje. V lončarski vasi Magyarszombatfa si boste lahko ogledali veliko rokodelcev.

 

Zelo zanimiv je tudi leseni zvonik v Nemesnépu. Pot je precej razgibana, vendar vsebuje tudi veliko ravnih odsekov.

Gostilna

GOSTILNA

PRI ŠTORKLJI

 

DELOVNI ČAS: 

 

ponedeljek: 13:00 - 21:00

torek: 13:00 - 21:00

sreda: 13:00 - 21:00

četrtek: 13:00 - 21:00

petek: 12:00 - 22:00

sobota: 12:00 - 22:00

nedelja: ZAPRTO

 

 

 

 

Preberite več